\\               ΤΙΜΕ ΙΝ ΑΤΗΕΝS            GREEKS 
IN AUSTRALIA

Explore the Map above

 


 

ΕΘΝΙΚΗ  ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους. Υγεία και ομόνοια στις οικογένειες, στους φίλους και σε ολόκληρη την παροικία και την ευλογημένη αυτή χώρα που ζούμε.

Η φετινή χρονιά, 2023, ίσως αποδειχθεί σημαδιακή...

Κάποιοι πιστεύουν και υποστηρίζουν ότι η Εθνική ημέρα της Αυστραλίας φέτος γιορτάστηκε για τελευταία φορά στις 26 του Γενάρη.

Αλλοι ζητούν επίμονα ν΄αλλάξει η ημερομηνία γιατί συνδέεται με την «εισβολή» των λευκών, την άφιξη του Captain Cook σ’ αυτή τη χώρα, η οποία στην πραγματικότητα συνέβη στις 21 και όχι στις 26 του Γενάρη.

 

Αλλοι πάλι ζητούν να καταργηθεί τελείως η Εθνική Ημέρα της Αυστραλίας, «National Australia Day», γιατί πριν έρθουμε εμείς οι λευκοί, μαύροι, κίτρινοι και κάθε είδους μετανάστες προηγήθηκαν άλλοι που διεκδικούν αυτή τη γη και κάποιοι απ΄αυτούς μάλιστα ονειρεύονται και απαιτούν να τους πληρώνουμε ως ενοίκιο το 10% του εισοδήματός μας γιατί ζούμε εδώ.

Αυτά είναι τρελλά και επικίνδυνα πράγματα. Καλό θα είναι να συνέλθουν, να προσγειωθούν και αντί να σκάβουν το παρελθόν ψάχνοντας παλιά λάθη και αναζητώντας αιτίες για εσωτερικές συγκρούσεις, να κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε από δώ και πέρα όλοι μαζί.

Πρώτα απ΄όλα να λογαριάσουμε τι πετύχαμε ως τώρα, να καταλάβουμε πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σ΄αυτή την ευλογημένη χώρα. Να σταματήσει η γκρίνια και η κακομοιριά. Να το βάλουμε καλά στο νου μας όλοι, ότι εδώ που βρισκόμαστε να ζήσουμε όλοι μαζί, με ίσα δικαιώματα και χωρίς διακρίσεις...άσπροι, μαύροι, κίτρινοι κ.λ.π.


Και αυτοί που ήταν εδώ πριν από εμάς και εμείς που ήρθαμε αργότερα και τα παιδιά μας που γεννήθηκαν εδώ και τα εγγόνια μας και αυτοί που φτάνουν κάθε μέρα και αυτοί που παρακαλούν και πληρώνουν και κινδυνεύουν μερικές φορές για να έρθουν να ζήσουν εδώ στο μέλλον.

 

 

Είναι καιρός να δούμε και να εκτιμήσουμε τα θετικά που προσφέρει αυτός ο τόπος που τον κάναμε σπίτι μας και να πάψουμε να επιμένουμε στα όποια λάθη του παρελθόντος.

Μια πολύ γνωστή παροιμία μας θυμίζει ότι «Οπου υπάρχει γκρίνια και φαγωμάρα να περιμένεις καταστροφή» και μια άλλη μας προειδοποιεί «όποιος κατηγορεί το σπίτι του, πέφτει και τον πλακώνει.»


Η χώρα αυτή που κάναμε δεύτερη πατρίδα μας, η Αυστραλία, αξίζει τον σεβασμό και την αγάπη όλων μας. Αντί στα σχολεία να διδάσκουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ντρέπονται για τα όποια λάθη του παρελθόντος, να τα μαθαίνουμε να είναι περήφανα και να αγαπούν αυτή την χώρα όπου γεννήθηκαν. Την Ελλάδα την έχουμε πάντα στην καρδιά μας, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι εδώ ζούμε και μάλλον εδώ θα τελειώσουμε....

Αυτή η χώρα, όπως και κάθε άλλη, αξίζει την Εθνική της ημέρα. Αξίζει να την προστατέψουμε από εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους και από αυτούς που επιδιώκουν να μάθουν στις καινούργιες γενιές να μη υπάρχει εθνική συνείδηση και σεβασμός, μόνο να ντρέπονται για λάθη που έγιναν στο παρελθόν και για τα οποία ούτως ή άλλως δεν ευθύνονται τα ίδια.

Κανείς δεν έρχεται εδώ με το ζόρι.


Χιλιάδες παρακαλούν να τους δοθεί το δικαίωμα να έρθουν και να γίνουν πολίτες της Αυστραλίας. Οσο για την Εθνική ημέρα της Αυστραλίας οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μας λένε ότι πάνω από το 60% των πολιτών θέλουν να γιορτάζεται η ημέρα της Αυστραλίας στις 26 του Γενάρη. Μια μερίδα δεν έχει γνώμη και οι υπόλοιποι είναι ακτιβιστές και ταραξίες ή νέοι που κακώς καθοδηγήθηκαν στα σχολεία να ντρέπονται για το παρελθόν, αντί να είναι περήφανοι για τα θετικά που προσφέρει και την πρόοδο που πέτυχε αυτή η χώρα τα τελευταία 200 και χρόνια.


Ολοι μαζί ας κοιτάξουμε μπροστά, στο μέλλον, για ένα καλύτερο αύριο με ειρήνη, ομόνοια και προκοπή.

Ευγενία Μωραϊτη ΟΑΜ
28 Ιανουαρίου 2023

 

CRY OF THE HEART


 

 

CRY OF THE HEART

 

 

 

 


 
 

 

 

  


  
 

 

 

 

 

 

 


Disclaimer
While every effort has been made by ANAGNOSTIS to ensure that the information on this website is up to date and accurate, ANAGNOSTIS  does not give any guarantees, undertakings or warranties in relation to the accuracy completeness and up to date status of the above information.
ANAGNOSTIS will not be liable for any loss or damage suffered by any person arising out of the reliance of any information on this Website

.Disclaimer for content on linked sites
ANAGNOSTIS accepts no responsibility or liability for the content available at the sites linked from this Website.
Το περιοδικό δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άρθρων των συνεργατών.

Anagnostis  P.O.Box 25 Forest Hill 3131 Victoria Australia
 enquiry@anagnostis.info