\\               ΤΙΜΕ ΙΝ ΑΤΗΕΝS            

 

 

 GREEKS 
IN AUSTRALIA

Explore the Map above

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Το ταξίδι μας στο ULURU (AYERS ROCK) ξεκίνησε ταυτόχρονα με την αναμέτρηση και την άνετη νίκη του αυθορμητισμού μας  επί των καθημερινών σκοπιμοτήτων.

 

Πνεύμα που επικράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας Η πορεία μας( οδικός) μήκους 5300 χιλιομέτρων, παρά τις δυσκολίες που Συναντούσαμε, ήταν από κάθε άποψη αναγκαία για την τόνωση

των δεσμών μας με το φυσικό περιβάλλον.

 

Διασχίσαμε τη θαμνώδη και κόκκινη έρημο της Νότιας και κεντρικής Αυστραλίας (Με τις αλμυρές λίμνες, τις άγριες Γκαμήλες και τα Μπούφαλο  κ.α…) με τα παράξενα όμορφα και όχι χωρίς γοητεία σκληρά τοπία.

 

Το ΟΥΛΟΥΡΟΥ απόκοσμα όμορφο και γοητευτικό, όπως άλλαζε  τις πρωινές και απογευματινές φορεσιές του Ήλιου.

 

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα του ταξιδιού μας, ήταν η διανυκτέρευση μας Στο COOBER PEDY: Χωριό Οπαλλωρύχων με έντονο Ελληνικό στοιχείο στη Νότια Αυστραλία, όπου οι κάτοικοι του λόγο των υψηλών θερμοκρασιών  κτίζουν τα σπίτια τους, καθώς και τα ξενοδοχεία κάτω από τη γη.

 

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν και γνωριμία μας με τον Ελληνοκύπριο  Οπαλλωρύχο Πραξιτέλη, το γιο της Νεφέλης και του Φίλιππου κι’ αδελφό της Ευρυδίκης. Γεννήθηκε το 1944 και Κατάγεται από τη Δρούσια της Πάφου.

 

Τα τελευταία 9 χρόνια έχει σκάψει με εργαλεία που επινόησε ο ίδιος και  εφαρμόζει στον Εκσκαφέα του, το μεγαλύτερο Οπάλιο ορυχείο παγκοσμίως, που πλησιάζει το μήκος των 3 χιλιομέτρων.

 

Μας διηγήθηκε λιτά και απλοϊκά την περιπετειώδη ζωή του καθώς μας  ξεναγούσε στις στοές του Οπάλιο ορυχείου.

 

Μας μάγεψε με τη θερμή (και από μνήμης) ερμηνεία (απαγγελία στ’ Αγγλικά) αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με τρόπο που θα ζήλευε και ο πιο τέλειος επαγγελματίας εκφωνητής.

 

Εύγε Πραξιτέλη.

Τα σχόλια σας  πρός δημοσίευση  είναι ευπρόσδεκτα Κάντε κλικ εδώ


 

 
 
 

 

 

 

 

 

Τ

 


Disclaimer
While every effort has been made by ANAGNOSTIS to ensure that the information on this website is up to date and accurate, ANAGNOSTIS  does not give any guarantees, undertakings or warranties in relation to the accuracy completeness and up to date status of the above information.
ANAGNOSTIS will not be liable for any loss or damage suffered by any person arising out of the reliance of any information on this Website

.Disclaimer for content on linked sites
ANAGNOSTIS accepts no responsibility or liability for the content available at the sites linked from this Website.
Το περιοδικό δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άρθρων των συνεργατών.

Anagnostis  P.O.Box 25 Forest Hill 3131 Victoria Australia
 enquiry@anagnostis.info