\\               ΤΙΜΕ ΙΝ ΑΤΗΕΝS            


GREEKS 
IN AUSTRALIA

Explore the Map above

 


 

GREEK MUSEUM ADELAIDE SOUTH AUSTRALIA
Τα σχόλια σας  πρός δημοσίευση  είναι ευπρόσδεκτα Κάντε κλικ εδώ

 

ΜεγΑλη επιτυχΙα σημεωσε η πρΩτη Εκθεση του ΕλληνικοΥ  ΜουσεΙου ΑδελαΙδας.

Greek Museum Adelaide Exhibition October 2019

 

Η 9η Μαίου 2019 σηματοδοτεί την αρχή ίδρυσης του Ελληνικού Μουσείου της Αδελαϊδας, ως ένα καινούργιο και Μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Η ιδέα δημιουργίας ενός Ελληνικού Μουσείου στην Πολιτεία μας προϋπήρχε από το 2012, όταν πρωτοέφτασαν ως νεοφερμένοι μετανάστες οι Παναγιώτης Μαυραειδής και Χρυσούλα Μελισσινάκη στην Αδελαϊδα.

«Αυτό που πρωτοαντικρύσαμε στην Αδελαϊδα, μία πανέμορφη και ήσυχη πόλη, μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή και αποφασίσαμε δίχως δεύτερη σκέψη να εγκατασταθούμε εδώ και να ξεκινήσουμε  από την αρχή τη νέα μας ζωή.

Στην πορεία και ερχόμενοι σε επαφή με τους Έλληνες συμπάροικους, ανθρώπους πρώτης και δεύτερης γενιάς μεταναστών, αντιληφθήκαμε ότι κάτι δεν ταίριαζε με την ειδυλλιακή εικόνα, που είχαμε πλάσει. Γνωρίζαμε ότι  οι περισσότεροι μετανάστες είχαν φέρει μαζί τους, (εκτός από τις αναμνήσεις τους), στις αποσκευές τους και κειμήλια από την μακρυνή Πατρίδα, αντικείμενα παραδοσιακής τέχνης και καθημερινής χρήσης, βιβλία και τόσα άλλα πράγματα.

Το τραγικό είναι ότι αυτά πλέον με το πέρασμα των χρόνων και των Γενιών, με τις προσμίξεις των διαφορετικών πολιτισμικών και εθνικών οικογενειών/γάμων και κατ΄επέκταση και νοοτροπιών, σε μία ξένη χώρα (όσο φιλόξενη κι αν είναι η Αυστραλία μας), πλέον χάνονταν, εξαφανίζονταν στην αφάνεια κάποιων σκοτεινών συρταριών,  κάποιων αποθηκών  στα σπίτια των πρώτων μεταναστών αχρησιμοποίητα και παραγκωνισμένα και αρκετές φορές κατέληγαν σε μαγαζάκια δεύτερης διαλογής προς πώληση  με αντίτιμο δύο και τρια δολάρια. Αυτούς τους πολιτισμικούς θησαυρούς θέλαμε να περισυλλέξουμε και να περισώσουμε, με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουμε την πολιτισμική ιστορία μας στις τωρινές και μετέπειτα γενιές Ελληνο-Αυστραλών αλλά και άλλων ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και προέλευσης. Κάπως έτσι πρωτογεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του Ελληνικού Μουσείου της Αδελαϊδας.

Το 2019 είναι η χρονιά που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, αυτή η ιδέα μας να πάρει σάρκα και οστά πλέον. Το Ελληνικό Μουσείο της Αδελαϊδας είναι πλέον ένας εξελίσσιμος οργανισμός, με πολλές και διαφορετικές προεκτάσεις. Στο αρχικό στάδιο που βρίσκεται, δεν κατέχει ακόμη μόνιμο χώρο στέγασης, αλλά βρισκόμαστε ως προς αναζήτηση εύρεσης έστω και προσωρινού (για την ώρα) χώρου, ούτως ώστε να κάνουμε τις πρώτες μας εκθέσεις και μετέπειτα μόνιμου μουσειακού χώρου. Ευελπιστούμε ότι η υποστήριξη της Πολιτείας σε αυτό το κομμάτι θα είναι καθοριστική και ουσιαστική.

Το Ελληνικό Μουσείο της Αδελαϊδας θα εμπεριέχει στα εκθέματά του εκθέσεις με αντικείμενα λαογραφικής και παραδοσιακής τέχνης, αρχαιότητες (σε αντίγραφα υψηλής ποιότητας), γκραβούρες, πίνακες, βυζαντινές εικόνες, ψηφιδωτά, παραδοσιακές φορεσιές, συλλογές νομισμάτων, μουσικών οργάνων, αναμνηστικά και φωτογραφικό υλικό από τους πρώτους μετανάστες. κ.α. Θα φιλοξενεί στο χώρο του Βιβλιοθήκη με ελληνόγλωσσα βιβλία αλλά και αλλόγλωσσα σχετικά με ελληνικά θέματα, μία βιβλιοθήκη που θα λειτουργεί και ως δανειστική και κέντρο έρευνας. Το Ελληνικό Μουσείο της Αδελαϊδας θα λειτουργεί ως κοιτίδα πολιτισμού, ένα ανοικτό σχολείο για όλους. Φιλοδοξούμε να αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσους κατοικούν στην πολιτεία μας ή την επισκέφτονται. Θα φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη συμμαχία Ελλήνων και Αυστραλών στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο , όπως επίσης έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα διατηρητέα κτηρία στην Αδελαϊδα και την  αρχαιελληνική αρχιτεκτονική επιρροή τους.

Το Ελληνικό Μουσείο της Αδελαϊδας επιδιώκει να αγκαλιάσει τις νέες γενιές, να προσφέρει απλόχερα γνώσεις και εποικοδομητικές εμπειρίες και για αυτό το λόγο σκοπός μας είναι να καλούμε τα σχολεία να μας επισκέφτονται στα πλαίσια εκπαιδευτικών εκδρομών.

Ήδη ξεκινήσαμε να κάνουμε ανοικτή πρόσκληση ενημέρωσης σε όλους τους ανθρώπους που γνωρίζουμε, οι οποίοι πιστεύουμε ότι συμμερίζονται τις σκέψεις και τα κίνητρα μας. Και ήδη η επταμελής διοικητική ομάδα του Ελληνικού Μουσείου έχει στελεχωθεί από έμπειρους σε πολιτιστικά θέματα και αξιόλογους συμπολίτες μας, αποφασισμένους να συνδράμουν με το μεράκι  και την προσωπική εργασία τους.  Επιπλέον αξιολογούμε ως χρήσιμη την υποστήριξη όλων όσων βρίσκονται εντός και εκτός Αδελαϊδας και ήδη έχουμε έρθει σε επικοινωνία με Μουσεία και ανθρώπους ειδήμονες από τον Ελλαδικό χώρο, που  είναι πρόθυμοι να μας στηρίξουν.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποτελούν άλλο ένα συμπληρωματικό παράγοντα υποστήριξης του Ελληνικού Μουσείου στα πρώτα του βήματα, καθώς αρχίζουν  να καλύπτουν στα θέματα τους το Ελληνικό Μουσείο της Αδελαϊδας.

Επίσης απευθυνόμαστε στους Ελληνικούς συλλόγους και κοινότητες, οι οποίοι στην πλειονότητα τους ανταποκρίνονται θετικά στις ενέργειές μας, μας φιλοξενούν στους χώρους τους και συζητάμε και ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους τους σχετικά με το Ελληνικό Μουσείο.

Η θετική ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Αρκετοί μας εκμυστηρεύονται ότι χρόνια τώρα προσδοκούσαν την ύπαρξη ενός τέτοιου Ελληνικού Μουσείου. Καλούμε τους ιδιώτες να προσφέρουν μόνιμα ή προσωρινά στο Ελληνικό Μουσείο, ότι σχετικό με τα θέματά μας αντικείμενο, θεωρούν πως θέλουν να εκτίθεται. Προσεγγίζουμε και ενημερώνουμε πολιτικούς παράγοντες της Πολιτείας μας, καθώς η βοήθεια τους είναι καθοριστική για την  κάλυψη στέγασης και οικονομικής υποστήριξης του Ελληνικού Μουσείου. Καλούμε τους ανθρώπους που έχουν την ευχέρεια και δυνατότητα να βρίσκονται σε οικονομικά εύρρωστη θέση, να ευαισθητοποιηθούν και να μας υποστηρίξουν ως χορηγοί  ενός τέτοιου έργου, που έχει ευρύτερη κοινωνική προσφορά.

Ολωνών των χορηγών και δωρητών η προσφορά, οποιασδήποτε εμβέλειας και μεγέθους κι αν είναι, θα αναφέρεται και θα αναγνωρίζεται από μέρους του Ελληνικού Μουσείου εσαεί.

Καθώς το Ελληνικό Μουσείο της Αδελαϊδας αποτελεί ένα «δώρο» της ψυχής μας προς την Πολιτεία μας και τους ανθρώπους που την αποτελούν, είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι, ότι θα δεχτεί κάθε ηθική και υλική συμπαράσταση και παραδοχή  από όλους, καθώς είναι ένα Μουσείο που θα ανήκει σε όλους».

 

Χρυσούλα Μελισσινάκη.  (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 0457 456 339.)

Πρόεδρος Του Greek Museum of Adelaide. Inc.         Αδελαϊδα, 2019

Facebook: Greek Museum of Adelaide.   Web site: http://greek-museum.com.au

 

 

 

Φίλοι και Υποστηριχτές του Ελληνικού Μουσείου Αδελαιδας.

Αναζητούμε ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ (γυναικείες, ανδρικές) ως ΔΩΡΕΑ στο μουσείο μας. Οι φορεσιές δεν χρειάζεται να είναι καινούργιες ή σε αρίστη κατάσταση.

Είμαστε σίγουροι πως αρκετά Λαογραφικά Μουσεία στην Ελλάδα μας θα έχουν φυλαγμένες και ξεχασμένες πολλές παραδοσιακές ενδυμασίες στις αποθήκες τους.

Η προσφορά τους στο Μουσείο μας ΔΩΡΕΑΝ θα ήταν μία ΥΠΕΡΟΧΗ ένδειξη υποστηριξή τους προς το Ελληνικό Μουσείο μας και ασφαλώς θα αναφέρονται ως ΔΩΡΗΤΕΣ μας.

Φίλοι μας, αν πιστεύετε πως μπορείτε να μας βοηθήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας στο email chrys.melissinaki@gmail.com.

Σας ευχαριστούμε.Χρυσούλα Μελισσινάκη. Πρόεδρος Ελληνικού Μουσείου Αδελαιδας.

 

Το όνομά μου είναι Χρυσούλα Σου Μελισσινάκη, γεννήθηκα στην Ελλάδα και έζησα εκεί για 38 χρόνια. Έχω μεταναστεύσει στην Αυστραλία πριν από οκτώ χρόνια, με την οικογένειά μου. Ο σύζυγός μου Παναγιώτης γεννήθηκε στην Αδελαΐδα από τους γονείς των μεταναστών τη δεκαετία του εξήντα, ζούσε στην Αδελαΐδα για 5 χρόνια και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα. Τον συνάντησα το 2001 και παντρεύτηκαμε το 2004 και από τότε είμαστε αγαπημένοι, έχουμε δύο παιδιά και πολλά όνειρα. Στην Αυστραλία τα περισσότερα από τα όνειρά μας πραγματοποιηθήκανε, σύμφωνα με τις ικανότητες και τις προσδοκίες μας για μια καλύτερη, αποτελεσματική, δημιουργική, απλή και αυθεντική ζωή, με πνευματικές προοπτικές και τρόπο ζωής. Αγαπάμε να προσφέρουμε στην κοινότητα μας, ό, τι μπορούμε να προσφέρουμε, σύμφωνα με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις σκέψεις μας, βέβαια και μαθαίνουμε από την αυστραλιανή νοοτροπία του «μοιράζεσθαι» και του σεβασμού της διαφορετικότητας των πολιτισμών.

 

My name is Chrysoula Sou Melissinaki, I was born in Greece and lived there for 38 years. I emigrated to Australia eight years ago, with my family. My husband Panagiotis was born in Adelaide by immigrants’ parents in sixties, lived in Adelaide for 5 years and then they returned to Greece. I met him in 2001 and married in 2004 and from then we are in loved, we have two children and lots of dreams. In Australia the most of our dreams are becoming true, according to our skills and expectations for a better, effective, creative, simple and authentic life, with spiritual /intellectual perspectives and life style. We love to offer to our community, whatever we can offer, according to our knowledge, experiences and believes, of course and we are learning from the Australian mentality of sharing and respecting the diversity of cultures, as well.

 

 Education and qualifications.

 

2016: TAFE. Certificate 3. Early Childhood Education and Care.

2012: University South Australia: Diploma in Secondary Education- LOTE.

2001: University of Crete-Greece: “Postgraduate Studies & master’s degree - MBA in Philosophy”. Graduate: 8/10.

1996: University of Crete-Greece: “Undergraduate Degree in Philosophical and Social Studies and Modern Greek Language-Literature” Graduate: 7.61/10.

1991: Institute de Langue Francaise: Superieur 1&2- Certificat De Langue Francaise

1989: Institute de Langue Francaise: Certificate De Langue Francaise

 

Since 2013 I am a registered qualified teacher of Greek and French languages in mainstream, public education, afternoon Greek schools and private.

Greek Native speaker with excellent conversational, written and listening Greek.

English: DIPLOMA IN ENGLISH PROFICIENCY (Grade 4, July 2013)

ISLPR (Grade 4, August 2013), IELTS-ACADEMIC LEVEL (Grade 6, December 2012)

French : SUPERIEUR 1 & 2, CERTIFICATE DE LANGUE FRANCAISE (July, 1989)

             

Participation as Speaker/Lecture in conférences as speaker.

 

June 2011 : Lecture in the International Greek Conference, Flinders University,

Speaker with the Subject : The Woman in Aristotle.

June 2013 : Lecture in the International Greek Conference, Flinders University,

Speaker with the Subject : The effectiveness of teaching the Greek language, as second- language at afternoon Greek Schools in Australia.

November 2015 : Lecture in the Cultural Festival of Adelaide, Greek Orthodox Community, Speaker with subject « What Greece looks like ?».

October 2016 : Lecture in the Cultural Festival of Adelaide, Greek Orthodox Community, Speaker with subject « The Timelessness Of Homers Odyssey ».

April 2017: Lecture in Greek Orthodox Community, Speaker with subject “Socratic Dialectical method and its application in the Australian Curriculum

May 2018: Lecture in Festival Hellenica SA., Speaker with subject “The Philosophical perspectives of Socrates and his influence in Education”

May 2019: Lecture in Festival Hellenica SA., Speaker with subject “What about Greece”

 

chrys.melissinaki@gmail.com mobile: 0457456339. Home:83824996.

40 Carbenet Drive. Hackham, 5163. South Australia.

  


 
 

 

 

  


  
 

 

 

 

 

 

 


 
 

Disclaimer
While every effort has been made by ANAGNOSTIS to ensure that the information on this website is up to date and accurate, ANAGNOSTIS  does not give any guarantees, undertakings or warranties in relation to the accuracy completeness and up to date status of the above information.
ANAGNOSTIS will not be liable for any loss or damage suffered by any person arising out of the reliance of any information on this Website

.Disclaimer for content on linked sites
ANAGNOSTIS accepts no responsibility or liability for the content available at the sites linked from this Website.
Το περιοδικό δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άρθρων των συνεργατών.

Anagnostis  P.O.Box 25 Forest Hill 3131 Victoria Australia
 enquiry@anagnostis.info