\\               ΤΙΜΕ ΙΝ ΑΤΗΕΝS            
 


GREEKS 
IN AUSTRALIA

Explore the Map above

 


 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ένα παλάτι στο μέσον της γης κτησμένο με την πρόσοψη του προς την Δύση.   

Η αρχιτεκτονική του ήταν νέα και μοναδική. Η εσωτερική διακόσμηση ήταν κάτι το φανταστικό.  Η αίθουσα λούζονταν από ένα άπλετο φως. Γύρω στα διάφορα διαμερίσματα οι τοίχοι ήταν από καθρέφτες.  Αυτά τα εσωτερικά διαμερίσματα μπορούσαν στο δευτρόλεπτο ν’αλλάξουν την χρήση τους πατώντας ένα κουμπί και η τραπεζαρία γινόταν σαλόνι.

Στο βάθος της αίθουσας υπήρχε μια μεγάλη χρυσή εξέδρα. Μια μελωδία γέμιζε την τραπεζαρία. Ξαφνικά οι καλεσμένοι είδαν, να κατεβαίνουν από την οροφή της εξέδρας,  δύο χρυσοί θρόνοι, στολισμένοι με κόκκινα ρουμπίνια.

Στον πρώτο θρόνο κάθονταν ένας άρχοντας σπάνιας ομορφιάς.   Ήταν  νέος και ψηλός. Είχε  αθλητικό  σώμα.  Ήταν προικισμένος με πολλά χαρίσματα.  Ένα από αυτά , μπορούσε να εισχωρεί στις σκέψεις του κάθε  νοητικού ζώου.

Φορούσε παράξενα ρούχα για την εποχή που ζούμε το παντελόνι και το γιλέκο του ήταν από χρυσό  και από το λαιμό του κρέμονταν μια βαριά αλυσίδα  καταλήγοντας σ’ενα  μεγάλο ρουμπίνι.

Στα δεξιά του νεαρού ,κάθονταν  ένας μεσήλικας με άσπρα μαλλιά και  φορούσε μια ρόμπα κόκκινη με χρυσή ζώνη και από το λαιμό του κρέμονταν μια αλυσίδα που είχε επάνω τη μορφή του Άρχοντα.  Αυτός ήταν ο  σοφός σύμβουλος και ο  διδάσκαλος  των οπαδών του Άρχοντα.

Το ύφος του ήταν τόσο γαλήνιο και μιλούσε με τέτοιο πιστικό τρόπο που όλοι τους τον  θαύμαζαν.  Οι συμβουλές του ήταν σοφές.

--Να προσέχετε τι είδους σκέψεις κάνετε, ξεχάστε την  περιέργειά σας και τις υποψίες σας,, γιατί ο Άρχοντας έχει το χάρισμα να διαβάζει τις σκέψεις σας.  Κάθε φορά που θα τον βλέπετε θα  τον προσκυνάτε.

Ο Άρχοντας  σας αγαπάει και θέλει να καλυτερέψει  τη ζωή σας.Κατανοεί  την κοινωνική σας πίεση, την οικολογική καταστροφή και την εκμετάλευση.   Ο εαυτό σας είναι επιφορτισμένος  με πολλά συναισθήματα κι αυτά βαραίνουν το σωματικό και ψυχικό σας κόσμο.  Αυτός θα σας απαλλάξει απ’ όλα αυτά. αρκεί να ακολουθείτε  τις  νέες του ιδέες και  την αλλαγή αυτού του συστήματος  και  τότε θα επιφέρει την ευτυχία και την ευημερία.

Αρκεί να τον εμπιστεύεστε και κάθε φορά που τον βλέπετε να τον προσκυνάτε.

Σήμερα θα γιορτάσουμε την ενθρόνιση του Άρχοντα γι αυτό και σας καλέσαμε σ’ενα σπάνιο κι ευχάριστο δείπνο.

Αυτός ο καλοσυνατος νέος, έδειχνε ταπεινότητα κι αγάπη όμως στην πραγματικότητα  ήταν ένα θηρίο που ζήταγε εκδίκηση.  Τον έτρεφε το μίσος που ο Παλαιός τον είχε νικήσει. Αυτή τη φορά θα έβγαινε  ο ίδιος νικητής. Οι περισσότεροι στην γη ήτανε δικοί του και κάθε μέρα πολλαπλασιάζονταν. Είχε επιφέρει την αποστασία του ανθρώπου που δεν ήξερε τι ήθελε από την ζωή  του και κανείς δεν μπορούσε να τους  δαμάσει. Μόνο αυτός θα παρουσιαζόταν σαν ελευθερωτής υποσχόμενος νέες ιδέες, νέο σύστημα και νέα γη.

Αλίμονο στον άνθρωπο γιατί αυτός με το ωραίο πρόσωπο, την γλυκιά ομιλία  είναι  απίστευτα  κακός, πονηρός και συμφεροντόλος, δαίμονας φανατικός.    Η επιθυμία του είναι  να κατακτήσει την οικουμένη, να τους αφαιρέσει όλα τα καλά τους συναισθήματα και να τα μετατρέψει  σε  εγωισμό, απιστία, απληστία, να γίνουν προδότες , φονιάδες και βλάσφημοι  και  αφού γίνουν δικοί του στο τέλος θα τους αφανίσει..

Για κείνους που θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά του , για εκείνους που δεν θα τον προσκυνήσουν  έχει ήδη παραγματοποιήσει το σχέδιο του.   Σε μια  μεριά της γης που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί έχει φτιάξει  μια πελώρια δεξαμενή με διάφορες χημικές τοξικές ουσίες που λυώνει το κάθε τι που ρίχνετε μέσα.

Αφού έριξε μια ματιά στην αίθουσα ο Άρχοντας σηκώθηκε απ΄τον θρόνο του, οι στρατωτικοί του, οι επίσημοι και  το πλήθος  του κόσμου σηκώθηκαν και άρχισαν τα χειροκροτήματα   φωνάζοντας,  «Πολλά τα έτη σου Άρχοντά μας»

Ο  Άρχοντας  ευχαριστημένος γελούσε και τους ευχαριστούσε.

--Τώρα ήρθε η ώρα ν’απολαύσουμε το δείπνο μας με τα σπεσιαλιτέ απ’ολες τις χώρες. –Παρακαλώ καθίστε.τους είπε με γλυκιά αλλά βροντώδη φωνή.

Τα τρπέζια στολισμένα με χρυσά τραπαζομάντιλα, χρυσά   πηρούνια κουτάλια, πιάτα ένας συνδιασμός που έδειχνε τον ανώτερο πλούτο. Τα ποτήρια είχαν ένα ρουμπινή χρώμα και οι επισκέπτες κοιτούσαν έκπληκτοι την τραπεζαρία που αντί  να έχει τοίχους είχε μεγάλους λαμπερούς καθρέφτες και  σε κάθε γωνία τους υπήρχαν ρουμπίνια.  Μέσα σ’αυτήν την μεγάλη αίθουσα, κυριαρχούσαν  το χρυσό και το ρουμπινί  χρώμα.

Οι σερβιτόροι όλοι στο ίδιο ύψος  και με την  ίδια μορφή, τους σερβίριζαν. Τα φαγητά ήταν σπάνια και  το κρασί το κάτι άλλο. Τρώγανε πίνανε και πίστευαν ότι ο Άρχοντας ήταν αποσταλμένος από τον Ππαντοδύναμο Θεό.

Όταν τελείωσε το δείπνο, ο άρχοντας σηκώθηκε και με μάτια που λάμπανε από ικανοποίηση ρώτησε τους καλεσμένους του, αν είναι ευχαριστημένοι με την αποψινή βραδιά.    Μιας βραδυάς  που  σημάδευε την  ενθρόνιση του  κοσμικού Άρχοντα.

Η απάντηση τους ήταν τα χειροκροτήματα και μαζί μ’αυτά φώναζαν  με ενθουσιασμό  -- «Πολλά τα έτη σου Άρχοντά μας»

--Ποτέ δεν είχαμε τέτοια όμορφη  γιορτή και τέτοια περιποίηση. 

                  Είναι μια εκπληκτική βραδυά

Έκανε νόημα να σταματήσουν για να μιλήσει.

--Από αυτή την στιγμή έτσι θα είναι η ζωή σας.  Μια όμορφη, ξέγνοιαστη  ζωή που δεν μπόρεσε να σας  δώσει  ο  Παλαιός. Ήρθε η σειρά μου να σας οδηγήσω στον πλούτο και στην ελευθερία.

Όταν μιλούσε  τριγύρω του στέκονταν, οι στρατιωτικοί  του,       τ’ ανθρώπινα ομοιόματα και βοηθοί της βραδυάς. Ακίνητοι κοιτούσαν τον Άρχοντα και κάθε φορά κουνούσαν το κεφάλι τους.

-         Αυτά  τα ανθρώπινα ομοιόματα που είναι  ζωντανά έχουν μεγάλη αντοχή και δεν κουράζονται ποτέ ούτε κοιμούνται ποτέ, θα απορείτε από πιο μέρος έχουν έρθει. Σας πληροφορώ από την γη.

Εσείς οι άθρωποι τα κατασκευάσατε.   Φυσικά όχι όλοι αλλά αυτοί που είναι προικισμένοι  από την επιστήμη να φτιάχνουν  τέτοια ζωντανά ομοιόματα.

Αυτά  θα καλλιεργούν  τη γη για να τρώμε εμείς.  Θα  σκοτώνουν τις αρρώστιες και τα μικρόβια και θα  υπάρχει πάντα  η υγεία. Αυτά θα ρυθμίζουν  την βροχή και την ζέστη.

-Οσοι  θα ζούνε στο βασίλειό μου και  θα  με προσκυνάνε πρωί και βράδυ θα ζουν με ευημερία. Εκείνοι που δεν θα με προσκυνάνε θα πεινάσουν και θα ρίχνονται στην χαράδρα των  χημικών ουσιών.

Θα έχετε παρατηρήσει   μια πρωτοτυπία με το χρυσό και  το κόκκινο χρώμα.  Λοιπόν κάποτε σας δίνανε από ένα χρυσό ποτήρι κόκκινο κρασί και σας λέγανε ότι θα ζήτε αιώνια. Την ίδια ώρα πολλοί πεινάνε, , αλληλοσκοτώνονται  και πεθαίνουν, οπότε σας κοροϊδεύανε.  Λοιπόν εγώ  έχω αναλάβει την ειρήνη στη γη .  Κι επειδή τον νίκησα, έβαλα  παντού το κόκκινο για να μου θυμίζει την νίκη μου  και την νίκη σας. Όλοι θα είμαστε ένα και γρήγορα θ ‘απολαύσετε τους καρπούς της ευτυχίας.

Ο όχλος χειροκροτούσε αλλαλάζοντας  «Πολλά τα έτη σου Άρχοντα  μας.»

Ο Άρχοντας  ευχαριστημένος γύρισε και κοίταξε τον σοφό άντρα.

- Τα κατάφερα κάλά; Τι λες;

-- Θεός να ήσουνα δεν θα είχες τέτοια επιτυχία.

--Την επιτυχία μου την χρωστώ και σε σένα χωρίς την δική σου διδασκαλία δεν θα με δεχόντουσαν πάνσοφε φίλε!

-  Καλή μας επιτυχία Άρχοντα.    Είχαν μεθύσει από  την  επιτυχία τους.  Ο κόσμος ήταν περισσότερος από ότι φανταζόντουσαν. Το  παλιό όνειρό του, η παλιά  επιθυμία να γίνει  κυρίαρχος του ανθρώπινου πολιτικού και δυναμικού  γένους, πίστευε ότι η επιτυχία  ήταν εδώ και κάλπαζε γρήγορα, δίχως  πόλεμο ήταν απίστευτο..

Τα έλεγε και δεν τα πίστευ ούτε ο ίδιος. Ήταν ψεύτης, αλαζόνας, πονηρός, αθάνατος  και  υποκριτής. Αιώνες ήθελε να πάρει το ρεβανς για  την μάχη που είχε χάσει  στον ουρανό.

Τέλος τους είπε ότι ήταν κουρασμένος και αφού τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση,  αποσύρθηκε από την αίθουσα.

Τους άφησε μόνους τους να διασκεδλασουν και όπως ήταν μεθυσμένοι άρχισαν τα όργια, οι στριγγλιές , τα βλαμμένα γέλια.

Ο  Άρχοντας τώρα μεταμορφωμένος σ’ένα τρομερό απόκοσμο τέρας. μαζί με τα ανθρώπινα ομοιόματα  του, πετώντας μ’ένα αεροφόρο  δικής του  έμπνευσης,   το οποίο δεν έκανε θόρυβο ούτε και κανένας μπορούσε να το δει.. Σταμάταγε στα σπίτια των έντιμων ανθρώπων.     Ήξεραν ποιοι δεν τον ήθελαν και προσευχόντουσαν για την   εξαφάνησή του.  Έμπαιναν οι συνεργοί του μέσα κι άρπαζαν όλη την οικογένεια. Γέμιζαν το αεροφόρο με τους άπιστους και  τους πηγαίνανε κατ’ ευθείαν στη δεξαμενή με τις  χημικές τοξικές ουσίες.

Θύμωνε πολύ και η κακία του φλόγιζε τα σωθικά του. Κοντεύει το σχέδιό του να πετύχει εκατό της εκατό αυτή τη φορά και πάνω στη ζάλη της επιτυχίας του ξέχασε και τον Παλαιόν.

 

Σ’έναν  μακρινό  χρυσογάλανο γαλαξία όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να τον δουν,  κατοικεί ο  Παλαιόν.   Ήταν λυπημένος , απογοητευμένος και πολύ θυμωμένος  με τα νοητικά του δημιουργήματα.

Αμέσως κάλεσε σε συμβούλιο τους στρατηγούς του.

--Έχω να σας αναθέσω μια αποστολή και θα περιμένω να έχει επιτυχία.

Κοιτάχτε  τα χάλια που έχουν επιφέρει τα δημιουργήματά μου. Καταστρέφουν την μάνα τους  γη, τον πατέρα τους τον ήλιο, βάζουν φωτιές στα δάση, χςρίς να υπολογήσουνε την  υγεία που τους δίνουν  καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο του άνθρακα.  Με τις φωτιές χάνεται η πανίδα και χλωρίδα και καταστρέφετε  το ζωϊκό βασίλειο.   Οι απρόσμενες καταιγίδες καταστρέφουν σπίτια  και μαζί ζωές,  Η  καταιγίδα,  δεν βρίσκει αντίσταση και τρέχει  μέσα στα χωράφια, στους βοσκότοπους, στους δρόμους.  Τα τελευταία χρόνια οι καιρικές καταστροφές  έχουν καταστρέψει  τις οικολογικές,  και γεωργικές,  εκτάσεις. . Οι άνθρωποι έχουν γίνει φίλαυτοι, αχάριστοι, ζηλιάριδες,δολοφόνοι, καταδότες και το κεφάλι τους έχει γίνει κλούβιο.

Ο περισσότερος κόσμος θέλει καλοπέραση, πιο πολλά αγαθά αλλά δεν σκέπτετε ότι όλα τα αγαθά παιρνονται από την γη όταν έχει την ισοροπία της. Τώρα η ισορροπία  της έχει χαθεί και δεν την αντιλαμβάνονται.

Εγώ τα πάντα έκτισα  και θέλω όλα τα πράγματα να στρέφονται κυκλικά αρχίζοντας από την Ανατολή του ηλίου.  Τώρα ο τραγοπόδαρος  τα αναποδογύρισε, θέλει ο ήλιος να βγαίνει από την Δύση. Έτσι όλα  θ’’αρχίσουν  να στρέφονται  ανάποδα. Δηλαδεί πληρης καταστροφή της ισορροπίας του πλανήτη.

Η καταστροφή της φύσης, τα καμένα δάση και η μόλυνση έχει επιφέρει πολλές  χρόνιες ασθένιες και ο ασθενής παίρνει φάρμακα αλλά κάτω από άγχος,φόβο, και δυσπιστία.

Ο ανταγωνισμός των κρατών.  Αυτή τη στιγμή παίζεται η Ειρήνη. Ο κόσμος καταπιέζεται , φοβάται, αντιδρά, θυμώνει με την νέα αρρώστια που έχουν όλα τα Έθνη.. Η νέα τεχνολογία έχει επιφέρει την ανεργία και το πρόβλημε των ναρκωτικών,την βία.

Η αμαρτία είναι στρωμένη σαν χαλί και ο κόσμος έπαθε αμνησία. Με έχουν ξεχάσει και υπάρχει ο φόβος να καταστρέψουν τον πλανήτη μου.

Ο ηττημένος τραγοπόδαρος έχει ξεγελάσει πολλούς και  τους αφαιρεί, τη γνώση, την συνείδηση, την ηθική, την αγάπη, την ελπίδα και πάνω απ’όλα τη μνήμη και  την πίστη.

Πρέπι να ταρακουνίσουμε τον άνθρωπο μ’έναν πόλεμο για να ξανάρθει η μνήμη του  πριν τους αφανίσει ο Άρχοντας τους.

Πολλοί θα μας βλαστημήσουνε , αλλά και πολλοί θα μας θυμηθούν.

Τον προσκυνούν οι κολασμένοι γιατί τους τάζει πλούτη, ευημερία και ανήθικη εμπειρία.

Έβαλε τα έθνη να ανταλλάσουν φονικά όπλα.  Ο ίδιος θέλει να αλληλοσκοτωθούν οι άνθρωποι  και να δηλητηριασει  τη γη.

Κι  έτσι αυτός θα είναι ο κυρίαρχος μαζί με τους οπαδούς του  και τ’ανθρώπινα ομοιόματα...

Λοιπόν  έτοιμοι για να του δείξουμε  του πονηρού  και των οπαδών του ότι δεν πρόκειται να νικήσουν  θα πεθάνουν αυτοί μαζί με τα αντρίκιλα που φαντάζεται ότι θα τον υπηρετούν, όλα θα πάνε στη δεξαμενή με τις χημικές ουσίες.

Ένας μεγάλος θόρυβος ακούστηκε και οι στρατηγοί του Παλαιού καβάλα στα άλογα τους  έτρεχαν για τον μεγάλο πόλεμο...Αλίμονο..

 

Τθέκλα  Σκαρσέλλα

Campbellfield   2021


 

 

 

 


 
 

 

 

  

 

  
 

 

 

 

 

 

 


 
 

Disclaimer
While every effort has been made by ANAGNOSTIS to ensure that the information on this website is up to date and accurate, ANAGNOSTIS  does not give any guarantees, undertakings or warranties in relation to the accuracy completeness and up to date status of the above information.
ANAGNOSTIS will not be liable for any loss or damage suffered by any person arising out of the reliance of any information on this Website

.Disclaimer for content on linked sites
ANAGNOSTIS accepts no responsibility or liability for the content available at the sites linked from this Website.
Το περιοδικό δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άρθρων των συνεργατών.

Anagnostis  P.O.Box 25 Forest Hill 3131 Victoria Australia
 enquiry@anagnostis.info